Menu
Вторник, 14 Август 2018 11:19

В смолянския квартал Райково „мишките” не изядоха книжките

Публикувана от Прочетена 1303 пъти
В смолянския квартал Райково „мишките” не изядоха книжките снимка: Сийка КЕТЕВА

Компютърните мишки „отстъпиха” пред книжките – твърди библиотекарката при НЧ”Балкански просветител 1871” в смолянския квартал Райково Любомира Чаталбашева.

По думите й библиотеката е желано място за мнозина деца от квартала.Радостен е фактът, че през това лято са се записали 50 нови читатели, предимно ученици от началния курс. Те прилежно изпълняват заръките на своите учители и заемат книжки по задължителния списък.

Също така идват немалко тийнейджъри и гимназисти, които  търсят книги от учебната програма.

„Библиотеката разполага с над 7000 тома стойностна литература, заявява Чаталбашева, но проблемът е, че от задължителните творби имаме по един-два екземпляра.Това налага децата да се изчакват”.

И допълва, че твърде често, за да не ги връща, донася лични книги или преснима някои от търсените заглавия.

Поради растящия интерес на подрастващите към определени творби от българската и световната класика, читалището е разработило проект към Министерството на културата с точно упоменати заглавия. И се надява на одобрението му.

Сийка КЕТЕВА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!