В сряда - дебат с португалския министър-председател относно бъдещето на Европа

В сряда - дебат с португалския министър-председател относно бъдещето на Европа

Министър-председателят на Португалия Антониу Коща ще стане третият лидер от ЕС, който ще дебатира бъдещето на Европа с евродепутатите в сряда /14 март/ от 11:00 ч. българско време.

Председателят на ЕП Антонио Таяни и португалският министър-председател ще дадат съвместна пресконференция след пленарния дебат в приблизително 13:30 ч. българско време в протоколната зала.

Можете да гледате дебата в пленарна зала и престочката чрез EP Live иEbS+.

Това ще бъде третият от поредица дебати между държавни и правителствени ръководители от ЕС и евродепутатите относно бъдещето на Европейския съюз след дебатите с ирландския министър-председател Лео Варадкар на 17 януари и с хърватския министър-председател Андрей Пленкович на 6 февруари. Следващият дебат относно бъдещето на Европа с лидер на ЕС с френския президент Еманюел Макрон е насрочен за априлската пленарна сесия. След него, през май, ще бъде ред на Шарл Мишел (Белгия) и Ксавие Бетел (Люксембург).

Антониу Коща заема поста на евродепутат и заместник-председател на Европейския парламент от юли 2004 г. до март 2005г., след което напуска, за да стане министър на вътрешните работи на Португалия. В допълнение на други политически роли г-н Коща изпълнява длъжността на кмет на Лисабон в продължение на осем години. Назначен е за министър-председател на 26 ноември 2015 г.

Информационно бюро на Европейския парламент за България

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре