Събота, 07 Март 2015 19:19

Валежите продължават и утре - 8 март, снежната покривка ще се увеличи с още 20-30 см

Валежите продължават и утре - 8 март, снежната покривка ще се увеличи с още 20-30 см
Валежите продължават и утре - 8 март, снежната покривка ще се увеличи с още 20-30 см снимка: Смолян днес!
Четири области с оранжев код, десет с жълт за утре, 8 март

По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ) за  утре, 8- ми  март е обявен оранжев код за сняг в четири области – Кърджали,Смолян, Пловдив  и  Пазарджик. Валежите ще продължат. В планинската част от областта  дебелината на снежната покривка ще се увеличи с още 20-30 см, предупреждават от МОСВ.

Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

Жълт код за сняг в  десет области -  Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора , Хасково, София – област и Благоевград.
В Предбалкана валежите ще продължат. Очаквани количества 20-30 л/кв.м за денонощието.
За София-област и Благоевград - В планинската част от областта снежната покривка ще се увеличи с още 10-20 см.

Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!