Варненско училище създаде собствена платформа за повишаване на четивната грамотност на учениците

Варненско училище създаде собствена платформа за повишаване на четивната грамотност на учениците
Платформата е насочена към учители и родители и събира на едно място тематични уроци, съвети и стратегии за развиване на най-важната грамотност за 21 век

Варненското Средно училище “Климент Охридски” създаде собствена онлайн платформа за развиване на четивна (функционална) грамотност на учениците.
Платформата Грамотност.бг е насочена към учители и родители и събира на едно място тематични уроци, полезни съвети и стратегии за развиване на най-важната грамотност за 21 век.

Училището разработва платформата като част от по-голям проект, който се реализира в рамките на програма “Учим заедно” на фондация “Заедно в час” с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България”. 

Грамотност.bg обединява на едно място програма за развитие и повишаване на функционалната грамотност на 8-9 годишни ученици. В дигиталната образователна платформа учители и родители от цяла България могат да се възползват безплатно от полезни ресурси, разделени по трудност теми, 20 урока за развиване на функционалната грамотност, както и допълнителни съвети и стратегии за учене и преподаване.

Всеки учител има на разположение ясна методология и разработени инструменти за първична оценка и оценка на напредъка на учениците. В секция “Учител” на платформата са включени и демонстративни видеа с примерни дейности, които са полезен и практичен ресурс за връхновение как да бъдат използвани материалите от платформата.

Грамотност.bg беше представена официално пред над 50 директори, учители и родители, представители на Регионалното управление по образованието във Варна и на Община Варна по време на закриващото събитие за проекта в края на ноември 2022 г. 

За "Заедно в час" и "Учим заедно"

 “Учим заедно” е третата програма на фондация "Заедно в час", която стартира в края на 2021 г. Тя цели да стимулира училищата да предложат и приложат работещи решения, които допринасят за наваксване на пропуските от пандемията в знанията и уменията на учениците в България. Програмата се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”. През първата година на програмата бяха одобрени шест училищни проекта от различни области на страната. 
-----------
Фондация “Заедно в час” вече 12 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Мисията на организацията е да развива нови учители, да подкрепя училищни екипи и да изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. 

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България” и е част от глобалната образователна мрежа Teach For All.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре