Неделя, 11 Септември 2016 11:23

Във верига болници „Медлайн“-„Централ Хоспитал“ вече работи уникалният Център по криотерапия

Публикувана от
Във верига болници „Медлайн“-„Централ Хоспитал“ вече работи уникалният Център по криотерапия „Медлайн“-Централ Хоспитал“
От 1 септември във верига болници „Медлайн“-Централ Хоспитал“ работи новият Център по криохирургия. Лечебното звено е уникално за България и е напълно оборудвано с необходимата медицинска апаратура за интервенции на пациенти с урологични и гинекологични заболявания.
Тук се прилага най-щадящият мини инвазивен метод - студова деструкция, при който водата в клетките се замразява,без да се налага да бъдат отстранявани самите тъкани. Изключителното в този подход е, че болният не губи кръв и се възстановява много бързо след интервенцията и се връща към ежедневните си задължения. Криохирургията е подходяща за пациенти, страдащи от други придружаващи заболявания, които не биха издържали дори лапароскопска или ендоскопска интервенция.
Иновативната терапия бе въведена във веригата болници с помощта на светилото в криохирургия – д-р Франко Луняни. Най-добрият специалист в света гостува в Пловдив два пъти – през юни и в средата на август. Тогава под негово ръководство бяха оперирани шестима пациенти с доброкачествени и злокачествени урологични и гинекологични заболявания. Всички се чувстват отлично след интервенцията, а първият опериран - 78-годишният пловдивчанин Христо Найденов дойде при второто посещение на италианския медик и му подари изящна икона на Света Богородица в знак на огромната си благодарност. Д-р Луняни пръв в Европа започва да лекува чрез замразяване на тъкани, а в момента е почетен председател на Световната общност по криохирургия, на която три пъти е избиран за президент. Методът е изключително популярен в развитите европейски страни и в САЩ.  Неговото посещение в Пловдив бе организирано със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.
Всички вече прегледани в урологията и одобрени за студова терапия пациенти  вече се оперират в новия център. Пациентите с урологични и гинекологични проблеми , които желаят да бъдат консултирани от специалистите на веригата болници „Медлайн“-„Централ Хоспитал“, могат да си вземат час на тел: 0879/444-772. Прегледите са безплатни, но цената на лечението е 1200 лв.
 
Прочетена 2381 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!