Възникна пожар край село Хвойна, община Чепеларе

Възникна пожар край село Хвойна, община Чепеларе

Разпалилият се буен огън се намира на 200 метра над ресторант "Синия хан", по главния път между с. Хвойна и гр. Чепеларе.

Пожарът е далече от с. Хвойна и НЯМА ОПАСНОСТ ЗА ХОРАТА В СЕЛОТО! От с. Хвойна и с. Зорница се вижда дим, но локализацията е само на едно място - горепосоченото.

Изпратен е хеликоптер от с. Крумово, който вече гаси разпалилия се пожар.  На терен има 3 пожарни коли, в момента е пристигнала още 1 от к.к. Пампорово. Сега 1 пожарна кола, заедно с 1 горски високо-проходим автомобил са се насочили към местността БУКОВО, за да пресекат пожара, който се разпространява към местността КАБАТА , целта е да не премине билото.

Пръв на терена пристигна инж. Стоян Кузмов – заместник кмет на община Чепеларе, който обобщава информацията и разпределя доброволците пред Горското стопанство в с. Хвойна. За да помогнат в гасенето на разпалилия се пожара при горското стопанство се стичат доброволци от с. Хвойна, заедно с кмета на селото Елена Сивакова, всички горски служители от община Чепеларе, от Държавно Горско Стопанство "Академик Николай Хайтов"- с. Хвойна, директорът на РДГ - господин Кисьов, както и служители на ЮЦДП.

ВСИЧКИ ДОБРОВОЛЦИ, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ МОГАТ ДА ОСТАВЯТ ТЕЛЕФОННИТЕ СИ НОМЕРА ПРИ ДЕЖУРНИЯ СЛУЖИТЕЛ В ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ И ПРИ НИЖДА ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ТЯХ!

Мобилен телефон: 0886 200 341
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре