Menu
Понеделник, 02 Октомври 2017 17:53

Възпитаници на СУ "Д. Благоев" - Доспат отново летят за Брюксел

Написана от
Прочетена 1102 пъти

Невина Хаджиева и Моника Кехайова от СУ“Димитър Благоев “ - гр.Доспат са финалисти в конкурса за есе „Предприемачеството като възможност за личностно и професионално развитие“, организиран от фондация „Българска памет“.

Двете момичета взеха активно участие в ХХI Есенен семинар на фондацията на д-р Врабевски, който се проведе в град Варна от 25 до 29 септември. В зала „ Одесос“ на гранд хотел Варна заедно с младежи с български корени от Албания, Македония, Молдова и Сърбия участниците в семинара дискутираха възможностите за реализация на младите хора в обединена Европа и как една млада личност може да се чувства в многообразието на европейското семейство, без да губи корените си.

Събитието беше в рамките на проект “Силна национална идентичност-силна европейска идентичност“. Семинарът беше изключително интересен и динамичен , сподели за "Вестник на Община Доспат" Атанас Стоев, общински съветник и председател на Комисията по здравеопазване, образование, култура, спорт, социални дейности в Общински съвет Доспат и сътрудник на д-р Врабевски.

Лектори бяха, както самият д-р Врабевски, така и други успели личности , които споделиха пред средношколците пътят към успеха. Традиционно на форума гостува Добрина Чешмеджиева от БНТ, която с учениците направи импровизиран „Референдум“, еквивалент на предаването на известната журналистка по Канал 1.

С интерес се посрещна дискусията и с госпожа Моника Панайотова- експерт по европейски въпроси и проекти, заместник-министър по Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. На финала на семинара участниците получиха Сертификати от д-р Милен Врабевски.

За наша голяма радост, дискусията от семинара ще се пренесе в ЕП Брюксел, където двете финалистки и представителна група на фондацията ще посети от 15 до 18 октомври по покана на депутатите от ЕНП д-р Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Владимир Уручев и Емил Радев.

Много са децата от община Доспат, които получиха шанс да бъдат в Брюксел чрез Фондацията. Радващо е, че броят им расте, а още по-радващо е, че Фондация "Българска памет" има такъв сърцат сътрудник като Атанас Стоев, който помага на ученици от Родопите въобще.

"Вестник на Община Доспат"

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!