Menu
Петък, 14 Април 2017 15:10

Вечерно богослужение с изнасяне на св.Плащаница на Разпети петък отслужи архимандрит Висарион в храм „Св.Неделя”

Написана от
Вечерно богослужение  с изнасяне на св.Плащаница на Разпети петък отслужи архимандрит  Висарион в храм „Св.Неделя” в смолянския квартал Райково. На вечернята в храма се припомнят и съпреживяват Христовите страдания, смърт и погребение
Преди началото на службата, на специално издигнато място в средата на храма се издига "гробът" Христов. По време на вечерното богослужение Плащаницата се изнася от олтара с нея се обикаля около храма и символично се извършва погребението на Христос.  Песнопенията са посветени на страданията и смъртта Христови.  Миряните пристъпват към гроба Христов и благоговейно се покланят на плащаницата, символично преживявайки момента на смъртта и погребението на Господа.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!