Вело парк Пампорово ще бъде домакин на Winter Bike Duel 2013

Вело парк Пампорово ще бъде домакин на Winter Bike Duel 2013
Уникалното състезание Winter Bike Duel 2013 ще се проведе на 9-10 февруари на най-стръмната писта в Пампорово. Вече две години поред снежната байк надпревара събира над 100 участника от цялата страна, които имат смелостта да се включат в нетрадиционното състезание. За първа година Winter Bike Duel ще се проведе в Пампорово, което гарантира ново и разнообразно трaсе. Тази година в курорта беше открит най-новия специализиран парк за планинско колоездене в България, който разполага с над 25 километра разнообразни трасета и маршрути.
По традиция състезанието ще протече на два етапа – индивидуални квалификации за време, в следствие на които ще бъдат определени стартовите двойки. Финалите ще бъдат в дуел формат т.е. стартиране по двойки с преки елиминации, което гарантира зрелищна надпревара и напрежение до края на всеки един сблъсък. Квалификациите и финалите ще се проведат на  10-ти февруари по специално подготвено трасе изпълнено с множество големи виражи, скокове, бабуни и други разнообразни препятствия.
Новото тази година е, че състезанието ще бъде два дни и тренировките ще бъдат изнесени предния ден, като ще се даде много по-добра възможност на всички състезатели да се запознаят основно със състезателното трасето и да се подготвят добре за сблъсъка с опонентите си на следващия ден. Участниците ще бъдат разделени в три категории – Юноши 15+, Мъже 19+ и Жени 15+. За победителите има подготвен паричен награден фонд от 1200 лева, както и предметни награди. В Winter Bike Duel vol.3 могат да се включат всички желаещи след предварителна регистрация, съобщават организаторите от Concept Creative, Case и Пампорово АД.
 

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре