Четвъртък, 14 Ноември 2019

Венера Аръчкова: „Всеки трябва да даде частичка от себе си в името на общата кауза – развитието на Смолян и Родопите“

Публикувана от
Венера Аръчкова
Венера Аръчкова  
Венера Аръчкова Венера Аръчкова

„Не знам дали ще се справя с поставената задача, времето ще покаже. В мое лице колегите видяха човек комуникативен, човек с опит и аз ще се опитам да предам своята компетентност и лоялност и по време на работата ми като председател на Общинския съвет“ . Това каза Венера Аръчкова. Припомняме, че по време на първото заседание на новоизбрания местен парламент, което се състоя на 8 ноември, Аръчкова бе избрана за председател с 16 от гласовете на общинските съветници. „Решението дойде импулсивно. Групата от общински съветници от ПП ГЕРБ решихме, че трябва да излезем с предложение за председател на Общински съвет. През предходните 12 години смятам, че съм доказала, че мога да комуникирам с всички, независимо от политическите пристрастия на своите опоненти. Мога да кажа, че каквито и атаки да е имало, с диалог, с компромиси винаги сме достигали до добри решения. Мисля че в избора ми за председател на ОбС надделя мъдростта пред младостта, защото идеята беше да бъде човек от ПП ГЕРБ, член на ПП ГЕРБ и в същото време да бъде обединител и на хората от нашата група, и от другите политически сили“, заяви Аръчкова.

На въпрос дали кандидатурата на ГЕРБ е получила подкрепа от съветниците на ДПС и ЗНС, Аръчкова отговори, че вота е бил таен и никой не може да каже кой как е гласувал. За работата си като председател на Общинския съвет тя сподели, че е спокойна, защото се познава с гражданите и с новоизбраните членове на местния парламент, повечето от които са хора, с които са работили по различни проекти. „Единственото нещо, което ме притеснява е дали няма да се тръгне към конфронтация, което не би било  благоприятно и полезно за гражданите на Смолян. Но все пак опита  ми показва, че когато има диалог, когато има обединение нещата вървят. Затова всички трябва да се обединим в името на общата кауза – развитието на Смолян и Родопите. За това ще работя, защото Смолян е моя град, тук е семейството ми, близките ми, приятелите ми, на които съм разчитала през целия ми смислен живот“, каза още Венера Аръчкова. Тя беше категорична, че първото, което ще се опита да направи като председател на ОбС – Смолян е да изиска уважение между общинските съветници и признание на професионализма и знанията на колегите в дадената насока. „Когато всеки даде частичка от себе си, с уважението по между ни, с изслушването, с идеите и подкрепата, ще стигнем до общата кауза“, добави в заключение новият председател на Общински съвет Смолян Венера Аръчкова.

Прочетена 1288 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!