ВЕРНИСАЖ В КДК СМОЛЯН

Проф. Ружко Челебиев

На 2 ноември 2020 г. от 17 до 19 часа в Изложбения салон на Клуба на дейците на културата, на бул. „България” 43, ще се състои откриване-вернисаж на изложба, рисунки от Петър Стайков и живопис от проф. Ружко Челебиев. Тя носи интимното посвещение: „На първия ми учител, с обич!” Учителят е П. Стайков, а ученикът Р. Челебиев.

Колекцията, подбрана и изложена от проф. Челебиев, съдържа 19 негови живописни платна, рисувани през тази година и 9 графики от Петър Стайков, подарени му приживе в знак на взаимна симпатия, уважение и вяра в мощта на изкуството.

Клубът на дейците на културата избра формата вернисаж (разглеждане на картини от дадена изложба от специално поканени лица – ценители, специалисти, журналисти и представители на културни учреждения, преди тя да е открита) заради сложната епидемиологична обстановка и с желанието всеки решил да дойде, да се чувства специално поканен.

Проф. Челебиев ще бъде през цялото време сред своите творби и тези на неговия учител, готов да отговаря на въпроси, да споделя и дискутира теми, които интересуват негови колеги, ученици, студенти, граждани. С любопитство в очите и чаша вино в ръка ще се почувствате малко по-освободени и окрилени от „пресата”на нездравословната среда.

Изложбата е посветена на Деня на народните будители.

Заповядайте!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре