Menu
Четвъртък, 06 Септември 2018 21:34

Виктория Ризова ще изографисва параклиса „ Въздвижение на светия Кръст Господен”

Публикувана от Прочетена 2420 пъти

Младата художничка  Виктория Ризова ще изографисва параклиса „Въздвижение на светия Кръст Господен”, намиращ се в местността Корста край смолянския квартал Райково. Това съобщи за „Смолян днес” ктиторът на храма Мария Консулова. Тя поясни, че изборът на художничката не е случаен – творческите й умения са оценени високо от местни творци, сред които е и проф. Ружко Челебиев. Също така, младата дама е спечелила доверие и поради факта, че е райковка, и  ще бъде осенена от вдъхновение в святото дело.

В момента настоятелството се подготвя  за  църковния празник Кръстовден, който е на 14 септември. На този ден ще бъде отслужен водосвет за здраве и ще има благословен постен курбан. С помощта на дарители  се изгражда навес за храна с идеята той да се превърне в място за среща на райковските родове.

Сийка КЕТЕВА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!