Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит в Пловдив и Смолян

Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит в Пловдив и Смолян

Водещи медицински специалисти от Европа и света обменят опит в Пловдив и Смолян на 11-тия Конгрес на Югоизточно-европейския медицински форум.

Участниците ще се запознаят с най-новите научни и практически разработки в различни области на медицината.

Сред основните теми на форума са епидемиология, инфекциозни болести, имунология, Covid -19, кардиология, онкология, травми, хронична болка, спешна медицина, сексуалн ои репродуктивно здраве        насилие срещу лекари и проблеми с бежанци.

В рамките на събитието ще бъде проведена и кръгла маса на тема: “Обществено здраве – национални, регионални и европейски приоритети”.

Доклади в отделните панели ще бъдат изнесени от над 30 водещи университетски лектори, видни представители на медицинските академични среди, ръководители на лечебни заведения, здравни мениджъри от България и чужбина. Научната програма на форума ще се проведе в Международен панаир - Пловдив.

Участниците в конгреса ще могат да се насладят на културно-историческото наследство на Пловдив – "Европейска столица на културата 2019 година". Виртуозите от Виенската Филхармония ще открият събитието със своите изключителни изпълнения под открито небе в древния Античен театър в Пловдив. А на най-мистичното и величествено място в България – Родопите, участниците в конгреса ще могат да се насладят на космическия глас на великата Валя Балканска и на гайдарски състав “100 каба гайди”.
Източник:darik.bg
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре