Menu
Петък, 25 Януари 2019 09:21

Язовирите в Смолянско преливат, АПИ изпраща допълнителна техника

Публикувана от Прочетена 3211 пъти
Язовирите „Златоград“ и „Пловдивци“ преливат, но няма опасност за населението в района на водоемите. Въведено е 24-часово наблюдение на всички водосбори и речни корита в областта. Това съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов.
 
От рано сутринта отново вали сняг в по-голямата част на областта, с изключение на Източната – Мадан и Златоград, където вали дъжд.
 
Има въведени ограничения за проходите „Превала“ и „Рожен“, като е забранено движението на моторни превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. През „Превала“ всички автомобили трябва да бъдат с вериги.
 
Днес от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) изпращат и допълнителна техника в региона за разчистване на проходите, заради очакванията за влошаване на обстановката. Пренасочват се предимно машини от съседни области, които да са в готовност да се включат в разчистването.
 
Нощта в региона е преминала спокойно, без валежи, което е спомогнало да спаднат нивата на речните корита.
 
„Имаме готовност да реагираме при всякаква ситуация, на този етап нямаме никакви притеснения“, коментира още Славов.
 
В областта няма затворени пътища и населени места без ток и вода.
 
Източник: dariknews.bg
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!