ЮЦДП партньор в инициативата „Посади дърво, създай живот!“ на ДГ „Славейче“

ЮЦДП партньор в инициативата „Посади дърво, създай живот!“ на ДГ „Славейче“
На 31 май бъдещите първокласници ще засадят дръвчета в района на детската градина. Фиданките ще бъдат предоставени от  Южноцентрално държавно предприятие-Смолян, а лесовъд ще разкаже на децата за технологията на засаждане и грижата за овощните дръвчета.

„Екологичното образование е част от учебно-възпитателната работа в предучилищна възраст. Чрез инициативата желаем децата не само да се запознаят с видовете овощни дръвчета, които растат в родния ни край, но и да изпитат радостта от засаждането на дърво, което ще ги накара да обичат и опазват природата“, сподели директорът на ДГ „Славейче“ Сийка Базелкова.

„Радваме се да бъдем част от инициативата, подета от родители, учители и деца от детската градина, защото засаждането и опазването на дърветата е от изключителна важност. Така даваме пример на младото поколение да обича и да се грижи за природата. Вярваме, че засаждането на първото дърво ще остави  хубав спомен в съзнанието на всяко дете“, каза  Сирма Хайдарова-лесоинженер в  Централното управление на ЮЦДП-Смолян.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре