Четвъртък, 26 Март 2015 17:27

За 27 март е обявен оранжев код за дъжд в област Смолян и Кърджали

За 27 март е обявен оранжев код за дъжд в област Смолян и Кърджали
За 27 март е обявен оранжев код за дъжд в област Смолян и Кърджали снимка: МОСВ
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и  хидрология към БАН (НИМХ- БАН)  за  утре е обявен оранжев код за  дъжд  в две области – Смолян и Кърджали. Очакват се  интензивни и значителни валежи  със сумарно количество за денонощието до 40 л/кв.м. Очаква се интензивно снеготопене, предупреждават от МОСВ.

Оранжев код : Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

Жълт код за дъжд е обявен за утре в четири  области – Хасково, Пловдив, Пазарджик  и Благоевград.  За Хасково и Благоевград валежите от дъжд ще са със сумарно количество за денонощието до 20 -25 л/кв.м.  За Пловдив и Пазарджик- сумарно количество на валежите  за денонощието до 20 л/кв.м. В планинската част на областта ще има интензивно снеготопене.

Жълт  код: Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!