За един по-спокоен отоплителен сезон призовават от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"

За един по-спокоен отоплителен сезон призовават от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"

За един по-спокоен отоплителен сезон, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян Ви напомня, за  почистване на комини, димоотводни тръби и печки от сажди и отлагания. Комините са важен и неразделен елемент за правилното действие на печките. Необходимо е те да бъдат почиствани периодично и при нужда по-често от нагар и сажди, като същото се извършва само по механичен път. Използването на отоплителни уреди на твърдо гориво е широко застъпено в повечето домакинства в нашия град. Всяко подценяване на пожарната безопасност при експлоатацията на печките на твърдо гориво /дърва, въглища и пелети/ може да предизвика пожар.

През последното денонощие са получени множество сигнала за  запалени комини:

В къща  на ул. „Славееви гори“ в гр. Смолян,  на 02 декември в 15:51 часа. Причина за възникване на пожара е непочистен комин. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН – Смолян. Няма нанесени щети.

Гатерен цех в района на с. Бостина, на 03 декември в 12:55 часа. Причина за възникване на пожара е непочистен комин. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН – Смолян. Няма нанесени щети. Спасени са две сгради, намиращи се в непосредствена близост.

Сигнал за запален комин на къща на ул. „Ген. Черевин“ в гр. Чепеларе, е получен на 03 декември в 17:58 часа. Причина за възникване на пожара е непочистен комин. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН – Чепеларе. Няма нанесени щети. Спасени са три сгради, намиращи се в непосредствена близост.

Също така сигнал за възникнал пожар в метален контейнер на ул. „Чан“  в гр. Смолян, е получен на 06 декември в 00:15 часа. Причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Огънят е погасен от екип на РСПБЗН – Смолян. Няма нанесени щети. Спасен е лек автомобил, намиращ се в непосредствена близост.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре