Menu
Вторник, 22 Май 2018 11:37

За първа година община Смолян ще връчи награди на ученици по случай 24 май

Публикувана от Прочетена 871 пъти

За първа година община Смолян ще връчи награди на ученици по случай 24 май –Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. За принос в съхраняването на българското слово с участието си в конкурса „Родна реч, омайна, сладка…” бяха получени 179 клипа от ученици от 1 до 7 клас. По регламент те изпълниха любимо българско стихотворение /или откъс от него/, посветено на Родината, на българската реч, на свободата.

Въпреки, че конкурсът бе обявен само за община Смолян, завладени от идеята, клипове изпратиха от община Неделино, девинските села Грохотно и Гьоврен и маданското Върбина.

Участниците от 8 до 12 клас изпратиха 22 есета на тема: „Кои са съвременните пазители на българското слово и писменост?“

Наградите ще бъдат връчени от кмета на община Смолян Николай Мелемов на традиционното награждаване на 24 май. Ще бъдат излъчени по двама победители в двете категории, които ще бъдат обявени за „Пазители на българското слово за 2018 г.“ и ще получат плакет и парична награда от община Смолян. Всички останали участници ще бъдат наградени с грамота и книга за положения труд и старание. Есетата на победителите ще бъдат качени на сайтовете на община Смолян и РУО на МОН – Смолян.

Ще бъде връчена и награда за училище в община Смолян, което ще бъде обявено за „Пазител на българското слово за 2018 г.“. Тази награда се обособи в хода на конкурса, тъй като бяха изпратени няколко колективни клипа за участие в надпреварата.

Клиповете ще бъдат излъчени на видеостената на община Смолян, която се намира на Стария център през целия ден на 24 май.

Кметът Мелемов ще награди и 29 изтъкнати дейци в сферата на образованието, науката, културата и журналистиката.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!