За първи път Пампорово стана домакин на «Седмица на занаятите»

"Седмица на занаятите" Пампорово 2010
За първи път Пампорово стана домакин на «Седмица на занаятите», която се провежда от 8 до 11 юли т. г. в центъра на курорта. Официалното откриване беше днес /9 юли/ на площадката на бившата ледена пързалка. Танцов състав даде начало на форума, а в следващите дни няколко арт ателиета и щандове ще представят 9 родопски занаята.
sedmitsa_na_zanayatite_pamporovo_2010_003 sedmitsa_na_zanayatite_pamporovo_2010_015
«Целта на събитието е да се възроди българският дух и култура в българското семейство, а чуждестранните ни туристи да могат да усетят магията на автентичния родопски фолклор и удоволствието на занаятчийското производство», каза Гергана Сулинаджиева - асистент в отдел „Маркетинг и продажби” на Гранд Хотел Мургавец.
sedmitsa_na_zanayatite_pamporovo_2010_025 sedmitsa_na_zanayatite_pamporovo_2010_009
Занаятчии  показват различни характерни за Родопите занаяти, а туристите имат възможност да се забавляват, докато се учат да тъкат, да правят дърворезбра, да танцуват характерни родопски танци и да усетят магията на родопската песен, както и други занаятчийски умения. За всеки, пожелал да се включи в мероприятието има и безплатен встъпителен урок.
Освен занаятчийските умения, туристите могат да се насладят и на величествената Родопи планина, като се включат и в организираните на място пешеходни  турове и екскурзии.
sedmitsa_na_zanayatite_pamporovo_2010_024 sedmitsa_na_zanayatite_pamporovo_2010_028
Занаятите се демонстрират от специално обучени служители на "Мастър Груп", които представят своите умения и дават възможност на всички желаещи да вземат участие и да бъдат обучени на различни занаяти.
 
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре