За поредна година членовете на Сдружение “Родопски хайдути” ще организират празненствата по случай Йордановден в Устово , с.Бостина и с.Момчиловци

За поредна година членовете на Сдружение “Родопски хайдути” ще организират празненствата по случай Йордановден в Устово , с.Бостина и с.Момчиловци

За поредна година членовете на Сдружение "Родопски хайдути" ще организират празненствата по случай Йордановден в кв.Устово , с.Бостина  и с.Момчиловци. По местата ще бъдат организирани своеобразни шествия с портрета на поета и революционер Христо Ботев / в чест на 170 годишнината от рождението му / . Младежи ще скачат в кварталите / селата  :


с.Момчиловци - От 09:00 ч. шестиве ще тръгне до центъра на селото с портрета на Христо Ботев . Хвърлянето на кръста ще е от 10:00 ч. .
 
с.Соколовци - Кръста ще се хвърля около 11:30 ч. 
 
кв.Устово - От 10:00 ч. ще започне шествието от църквата Св.Никола . Хвърлянето на кръста ще е от 10:30 ч.  / участниците се събират от 09:00 в "Хаджичоневата къща" . 
 
кв.Долно Райково - Сборният пункт е на "Бралото" в 10:00. Хвърлянето на кръста ще е от 10:30 ч. 
 
кв.Горно Райково - кръста ще се хвърля в 10:00 ч. 
 
кв.Смолян - В 10-30 ч. освещаване на бойните знамена на 101ви Алпийски полк, след това шествие до р.Черна в близост до Спортната зала . Хвърляне на кръста към 11:00 ч.
 
 
Призоваваме най-смелите и будни младежи в гр.Смолян и околностите да вземат участие в един от най-светлите християнски празници !
 
 
Во Иордане крещающуся Тебе, Господи, Троическое явися поклонение: Родителев бо глас свидетельствоваше Тебе, возлюбленнаго Тя Сына именуя, и Дух, в виде голубине, извествоваше словесе утверждение. Явлейся, Христе Боже, и мир просвещей, слава Тебе.
 

  
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре