За поредна година Община Девин почете пенсионираните учители и дейци на културата

За поредна година Община Девин почете пенсионираните учители и дейци на културата За поредна година Община Девин почете пенсионираните учители и дейци на културата
За поредна година Община Девин почете пенсионираните учители и дейци на културата. В навечерието на 24 май- Деня на славянската писменост, българска просвета и култура, кметът на общината Здравко Иванов организира празничен коктейл с  хората, отдали душата и сърцето си  на образованието и културата в училищата, детските градини и читалищата на територията на общината. Превърналата се в традиция среща, тази година се проведе в Барбекю ресторант „Българско село“ на СПА хотел Девин. 
 
„Радвам се, че  в навечерието на 24-ти май, празника на славянската писменост, на българската просвета и култура, имам удоволствието да се обърна към Вас, за да изразя своята благодарност за просветното Ви  дело през годините. Защото, както казва българският народ - бивш учител няма, тъй като привързаността към каузата, към идеята, остават завинаги в сърцето му“, обърна се към присъстващите градоначалникът на Девин.
 
Според Иванов, не е възможно на такъв  празник, човек да не се върне назад във времето и да не си спомни своите учители.
 
„Те са тези, които пазят жив пламъка на просвещението, на добротата и родолюбието. Учителят е този, който държи неумелата детска ръка, за да изпише първата буква.  Да бъдеш учител е не само професия, а мисия“, добави кметът на община Девин.
 
Той благодари на всички за всеотдайната работа през годините , като им пожела здраве и благословения, след което награди и всички юбиляри с грамоти.
Специално за събитието имаше подготвена и празнична програма, като в нея участваха представители на Обединеният детски комплекс и детските градини от града.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре