Menu
Вторник, 02 Октомври 2018 20:03

За поредна година Община Смолян ще отбележи Световния ден на ходенето

Написана от

За поредна година Община Смолян ще отбележи Световния ден на ходенето. Стартът ще бъде даден на 13 октомври /събота/ от 10,30 часа. Походът ще започне от пешеходната зона на пл.”Свобода” до горски парк „Амзово”, трасето е с дължина 4,6 км. Община Смолян провежда и участва в Световния ден на ходенето повече от 12 години. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за хора от всички възрастови групи. В спортното събитие могат да се включат всички деца, младежи и жители на Община Смолян.

Всички училища и детски градини трябва да подадат заявки до 9 октомври 2018 година с броя ученици, които ще вземат участие (информацията е необходима, за да може да бъдат планирани и подсигурени лакомства за всяко дете и ученик). Заявките се подават в свободен текст на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , както и в Община Смолян в стая 220.

Организатори на национално ниво са Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за всички” /БАСВ/, а на местно ниво община Смолян в партньорство със сдружение „Фън ин дъ маунтин“, ОД на МВР и РУО на МОН . В Световен мащаб проявата се подкрепя от Международния Олимпийски комитет . Събитието се провежда винаги през месец октомври.

Организаторите на събитието са подготвили многобройни награди за участниците, както и традиционната томбола с изненади. В горски парк „Амзово” ще има танцов хепънинг с открити работилници.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!
Прочетена 658 пъти

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!