Menu
Вторник, 02 Октомври 2018 20:03

За поредна година Община Смолян ще отбележи Световния ден на ходенето

Публикувана от Прочетена 1120 пъти

За поредна година Община Смолян ще отбележи Световния ден на ходенето. Стартът ще бъде даден на 13 октомври /събота/ от 10,30 часа. Походът ще започне от пешеходната зона на пл.”Свобода” до горски парк „Амзово”, трасето е с дължина 4,6 км. Община Смолян провежда и участва в Световния ден на ходенето повече от 12 години. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за хора от всички възрастови групи. В спортното събитие могат да се включат всички деца, младежи и жители на Община Смолян.

Всички училища и детски градини трябва да подадат заявки до 9 октомври 2018 година с броя ученици, които ще вземат участие (информацията е необходима, за да може да бъдат планирани и подсигурени лакомства за всяко дете и ученик). Заявките се подават в свободен текст на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , както и в Община Смолян в стая 220.

Организатори на национално ниво са Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за всички” /БАСВ/, а на местно ниво община Смолян в партньорство със сдружение „Фън ин дъ маунтин“, ОД на МВР и РУО на МОН . В Световен мащаб проявата се подкрепя от Международния Олимпийски комитет . Събитието се провежда винаги през месец октомври.

Организаторите на събитието са подготвили многобройни награди за участниците, както и традиционната томбола с изненади. В горски парк „Амзово” ще има танцов хепънинг с открити работилници.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!