Menu
Неделя, 20 Август 2017 06:47

За поредна година съборът на „Хайдушки поляни” отново ни зареди с родолюбие и красота

Написана от
Прочетена 2292 пъти
„Хайдушки поляни” 2017 „Хайдушки поляни” 2017 снимка Виолета Филипова

За  поредна година на „Хайдушки поляни”, сърцето на Родопите, се провежда традиционния фолклорен събор. Местността се оглася от изпълненията на самодейците от читалищата на селата , които заедно с община Смолян организираха събора.

Зам.-кметът инж.Мариана Цекова  поздрави присъстващите от името на кмета Николай Мелемов като пожела на съборяните много настроение през днешния ден и да съхранят добрите традиции. „Добре дошли на тези красиви исторически поляни свързани с миналото ни. Поздравявам кметовете на тези шест села, които възродиха преди години събора, за да запазим традицията и да покажем красотата на Родопите.

Освен красота, Родопа планина носи традиции и дух, защото чрез песента родопчанина показва душата си”, посочи  в приветствието си инж. Цекова и откри събора. Зам.-областният управител Владимир Гърбелов също поздрави съборяните от името на областния управител Недялко Славов. Събитието уважи и зам.-кметът Венера Аръчкова.

 Хайдушки поляни, мястото на родопските комити, зареди съборяните с родолюбие и красота. Селата Кутела, Виево, Петково, Славейно, Момчиловци и Соколовци възкресиха за нов живот старата традиция. Обединените усилия на тези села заслужават уважение, а широтата на българската душевност се проявява в любовта, която е съхранила културните и родовите традиции.

След официалната част на сцената започнаха да се изявяват самодейците от читалищата, организатори на събора, както и клуб „Хоро” с ръководител Русанка Бодурова. След богатата художествена програма дойде ред на кръшните хора, а за настроението на съборяните до късно ще свири оркестър „ Асеница”.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!