Menu
Сряда, 06 Февруари 2019 10:36

За поредна година Смолян ще бъде домакин на регионално ученическо състезание „Лъвски скок”

Публикувана от Прочетена 1457 пъти
За поредна година, Смолян ще бъде домакин на регионално ученическо състезание „Лъвски скок”. То ще се проведе на 19 февруари в Спортна зала „Величко Чолаков“, от 10:30 ч. Регионалното състезание се провежда в 
чест на 19 февруари – патронен празник на: ППМГ „Васил Левски” – Смолян, ОУ ”Васил Левски” – с. Чавдар, ОУ ”Васил Левски” – с. Змеица от община Доспат, ОУ ”Васил Левски” – с. Ерма река, ОУ ”Васил Левски” – Златоград, ОУ ”Васил Левски” – с. Боровина, общ. Мадан, ОУ ”Васил Левски” - с. Средец, община Неделино и УО „Васил Левски“ – Девин и по повод 146 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски. 
 
Именно възпитаниците на тези училища и ученическо общежитие, ще вземат участие в надпреварите.
 
В състезанието „Лъвски скок” учениците са разпределени в четири възрастови групи, като училищата имат право да участват като един отбор от І и ІІ група или като един отбор от ІІІ и ІV група. В първите две 
групи участват по 4 състезатели от всяка възрастова група /2 момичета и 2 момчета/ от едно училище.
 
За дисциплината „Щафета с преодоляване на препятствия”, участват 8 състезатели от двете възрастови групи І и ІІ /4 момичета и 4 момчета/ от едно училище.
 
В дисциплината „Совалково бягане“, участват 8 състезатели от двете възрастови групи - ІІІ и ІV /4 момичета и 4 момчета/ от едно училище. 
 
Класирането е индивидуално и отборно. Училището събрало най-много точки, от двете дисциплини във възрастовите групи, печели купата „Лъвски скок”.
 
Организатори на състезанието са Общобългарски комитет ”Васил Левски”, Община Смолян, Регионално управление на образованието-Смолян и ППМГ „Васил Левски“ – Смолян.Мероприятието ще премине под егидата на кмета 
на Община Смолян, Николай Мелемов.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!