Menu
Четвъртък, 06 Юни 2019 17:58

За поредна година смолянчани почетоха празника Възнесение Господне при параклиса „Св.Спас“ край Варадил

Публикувана от Прочетена 990 пъти
С празнична света Литургия, отслужена от Негово Високопреподобие Архимандрит Висарион в съслужие със свещениците Запрян Шиков и Живко Желев, започна днес отбелязването на големия християнски празник Възнесение Господне при параклиса „Св.Спас” в местността Варадил край Смолян. В богослужението участва Църковният хор към райковската църква „Св.Теодор Стратилат” с диригент Златка Маргаритова.

Сред официалните гости бяха заместник-областните управители Андриян Петров и Владимир Гърбелов, кметът на община Смолян Николай Мелемов, общински съветници, директори и представители на държавни институции и ведомства.

Десетки родопчани бяха дошли да почетат Спасовден – Възнесение Господне, да се помолят за здраве и благоденствие, както и за безаварийно пътуване на шофьорите, които днес отбелязват професионалния си празник. Присъстващите бяха нагостени от осветения курбан под звуците на народна музика и танци.
 
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!