Menu
Вторник, 06 Ноември 2018 15:41

За поредна година стартира обучение на младежи в рамките на „Детска полицейска академия“

Публикувана от Прочетена 529 пъти

Днес в 14.00 часа директорът на ОДМВР-Смолян ст.комисар Николай Димов откри  инициативата за учебната 2018/2019г.

Академията ще обхване 26 ученика от деветите класове на  СУ  “Св.св. Кирил и Методий” гр. Смолян.

6untitled.png

 

Основните задачи,  при провеждането на занятията ще бъдат утвърждаване на ценностно отношение на младите хора към закона и законосъобразното поведение.

В това число те ще имат възможност да се запознаят с функциите на основните звена в МВР, както и да развият умения да работят в екип.

5untitled.png

Под формата на ролеви игри, насочени към формиране на негативно отношение към правонарушенията и правонарушителите сред обществеността и особено в училище, младежите ще се научат как да реагират в критична ситуация.

Наред с това, те ще  придобият умения и навици при вземане на решения, касаещи личната им безопасност. „Детска полицейска академия“ се провежда  19-та поредна година и в нейните рамки стотици младежи от различни училища в гр.Смолян са придобили  навици и умения за безопасно и законосъобразно  поведение. 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!