За пръв път училище и читалище със съвместни инициативи за патронен празник

ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Смолян

За пръв път училище и читалище организират съвместни инициативи за патронния си празник. Второ ОУ в Райково и читалището в Смилян, които носят името на проф. д-р Асен Златаров, се събират, за да отбележат 135-та годишнина от рождението му. През месец януари се проведе работна среща между ръководствата на училището, с директорът Николай Колев и зам. директорът Йорданка Коджаколева, и читалището, с председател Геновева Атанасова и секретар Илия Годев. Екипите на двете институции плануваха съвместните инициативи.

Първата от тях се състоя още на 26 януари. Група ученици от училището в Райково взеха участие в благотворителния турнир по тенис на маса, в помощ на двете дечица Радина и Денислав от Смилян, които се нуждаят от средства за продължително лечение в чужбина.  На 11 февруари в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ е предвидена да се проведе спортна среща по „доч бол“ – народна топка. В спортната проява ще участват ученици от прогимназиален етап от Второ ОУ и от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Смилян. На 13 февруари учениците от Райково ще бъдат на гости в Смилян. Там група деца от пети клас ще посетят Информационен център в селото, ще им бъде представена презентация за Асен Златаров, ще разгледат музейната експозиция в читалището, ще видят и паното от смилянски фасул, което кандидатства за Гинес.

На 14 февруари в залата по интереси в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ ще се проведе представителна изявя, наречена „Искам да ти покажа“. Седмокласниците ще представят пред учениците от начален етап интересни модели от едноклетъчни организми, демонстрации и опити по физика, наблюдение под микроскоп, наречени „Светът в капка вода“. За отбелязване на 135-та годишнина от рождението на Асен Златаров до края на месец февруари са предвидени още спортни прояви: на 18 февруари традиционният турнир по шахмат, а на 27 февруари - спортна инициатива „Бързи, смели, сръчни“. Предстои през месец април ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ да отбележи още една годишнина - 95 години Начално училище в Райково.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре