Menu
Понеделник, 12 Февруари 2018 14:26

За втора поредна година в Широка лъка се проведе празник на „Майсторското мезе”

Публикувана от Прочетена 1358 пъти
За втора поредна година в Широка лъка се проведе празник на „Майсторското мезе” снимка: община Смолян

За втора поредна година в смолянското село Широка лъка се проведе празник на „Майсторското мезе". Кулинари на вкусни мезета от месо и млечни продукти показаха какво могат през уикенда в центъра на селото. В надпреварата се включиха от Широка лъка, Гела, Стойките, Стикъл, Солища, Върбово, Кукувица и други населени места.

На призива на организаторите, „Заповядайте да хапнем, да пийнем винце, да се повеселим и на финала да определим най-добрия майстор на мезе", се включиха стотици дегустатори. Те безплатно опитваха чудесните вкусови качества на мезетата- бахур, пъстърма, суджук, създърма, кълцаница, домашни салами, както и млечни продукти.

Дегустацията вървеше и с чаша червено вино, а след това всички гласуваха в кутия с номера на всяка маса за най-добрия майстор. За втора поредна година първото място бе присъдено на Тодор Чакъров, който получи грамота и парична награда от 150 лв. На второ след гласуването се наредиха мезетата на Георги Серафимов, който получи 75 лева награда, а на трето място се класира Калин Сираков.

Всички останали участници получиха утешителна награда по 50 лева от наградния фонд на конкурса.
Конкурсът се организиран от кметството и читалище в Широка лъка. Празникът уважи и директорът на дирекция „АИО” и „ОМП” в община Смолян Емил Дурсев.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!