Menu
Вторник, 25 Юли 2017 18:04

Зам-кметът Захариев поздрави унгарските младежи от побратимения на Смолян Кишпещ

Написана от
Зам-кметът Захариев поздрави унгарските младежи от побратимения на Смолян Кишпещ снимка: община Смолян
Зам-кметът Марин Захариев поздрави унгарските младежи от побратимения на Смолян Кишпещ, които гостуват в града ни по програма за младежки обмен.  
В  рамките на девет дни тийнейджърите  участват в редица инициативи,   запознават се  с родопските традиции и обичаи, местната история  и забележителностите на Общината. Те посетиха къщата –музей „Ласло Наги”, където се потопиха в света на поета, преводач и художник, превел на унгарски език хиляди български народни песни и най-добрите стихове на известни наши поети. Гостите с интерес научиха подробности за къщата, приютила експозицията, за родопския бит и култура от уредника Цвета Колева, отговорник за къщата-музей "Ласло Наги" в Смолян.
В програмата са включени посещения на защитената местност „Сосковчето”, екопътеките „Каньона на водопадите“ и  „Невястата”, Момчилова крепост, пещерата „Ухловица”, крепостта „Калето” и др.   
Гостите от Кишпещ са настанени в чудесната база на Алибеевия конак  в кв.Райково. Персоналът полага изключителни грижи, за  да не липсва нищо на децата и да се чувстват добре.
В проявите се включиха и двадесетте младежи от Смолян, които в рамките на този младежки обмен бяха  на езерото Балатон.
 
Пресцентър на община Смолян
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!