Menu
Понеделник, 01 Октомври 2018 17:54

Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави писателите по повод Националния празник на поезията

Публикувана от Прочетена 731 пъти
Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави писателите по повод Националния празник на поезията снимка: Областна администрация

Заместник-областният управител Андриян Петров участва на срещата-разговор при кмета на община Смолян, която е домакин за пети път на Националния празник на поезията. Той поздрави, от името на областния управител Недялко Славов и от свое име, бележитите писатели. „За областния управител е много важно вашето присъствие в нашия регион, защото той се стреми чрез разработената програма култура на Областна администрация Смолян да подпомага реализирането на подобни срещи. А какво по-хубаво от това именити, бележити автори, дали сърце и душа на Отечеството, да бъдат тук и да изнесат своя открит урок за България пред децата на Родопа планина. Утре вие ще бъдете в Рудозем, в Чепеларе, ще се срещнете с децата на Смолян. Те имат нуждата да се докоснат до вас и аз съм сигурен, че вие ще им предадете онзи магнетизъм, който носите в себе си.”, каза Петров като пожела скоро да имаме и новото младо поколение поети в региона. В заключение заместник-областният управител благодари на писателите, че са тук и за това, че ще обогатят културния живот в Смолянска област през следващите два дни.

По време на срещата беше подписан и Договор за сътрудничество между община Смолян и Съюза на българските писатели. Събитието е част от Националния празник на поезията, който се провежда на 1 и 2 октомври т.г., организиран от Община Смолян, Съюза на българските писатели и КДК.

В празничната програма участват 20 изявени български творци от различни поколения и стилове – 10 от София и страната и 10 от Смолян и областта. Сред тях са академик Антон Дончев, Матей Шопкин, Георги Константинов, Петър Анастасов, Боян Ангелов, Димитър Христов, Иван Есенски, Надя Попова, Надежда Захариева, Елена Алекова, Иван Странджев, Елка Няголова, Димитър Милов, Минчо Минчев, Димитър Златев, Филип Марински, Светозар Казанджиев, Георги Гривнев, Величка Петкова и Тодор Згуров.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!