Menu
Сряда, 10 Април 2019 17:57

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов и експерти от Областна администрация Смолян участваха в 40-то заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

Публикувана от Прочетена 735 пъти
Заместник-областният управител Владимир Гърбелов и експерти от Областна администрация Смолян участваха в 40-то заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район снимка: ОА Смолян

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов и експерти от Областна администрация Смолян участваха в 40-то заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/, което се проведе в град Пловдив под председателството на Здравко Димитров – областен управител на област Пловдив.

        На заседанието бяха представени: Стратегия за интегриран и устойчив туризъм на област Пловдив 2019-2025; Проектът „REGIONS 4FOOD“ – „Регионални стратегии за храни“; Методически указания за изготвяне на интегрираните общински планове за развитие през следващия програмен период 2021-2027; както и представяне на ангажиментите на новата Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

       Инж. д-р Момчил Караиванов – директор на дирекция „АКРРДС“ към Областна администрация Смолян и координатор на  Регионалния академичен център към БАН-Смолян презентира по темата: "Начално обследване на екологичната полезност към човешкото здраве на зададени туристически места в област Смолян". Разработката е изготвена от Лаборатория за изследване на био-електрографски технологии в аерокосмическите проучвания в Института за космически изследвания и технологии при Българската академия на науките (ИКИТ БАН) с ръководител на лабораторията - академик, д-р.т.н., проф. Геннадий Маклаков.

         В заседанието на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР участваха заместник-министри, представители на министерства, областни управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, на висшите учебни заведения, на организациите за управление на туристическите райони „Тракия“, „Родопи“ и „Долината на розите“, на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, както и представители на НПО и  координатора на  Регионалния академичен център на Българска академия на науките-Смолян. От страна на областна администрация Смолян в работата на съвета се включиха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, инж. д-р Момчил Караиванов – директор дирекция „АКРРДС”, Стефка Гарова – началник отдел „КАКРР” и Жасмина Бошнакова – главен експерт „РР”.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!