Menu
Неделя, 23 Септември 2018 19:36

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов почете Хайдушките празници „Капитан Петко Войвода“

Публикувана от Прочетена 1516 пъти
снимки: ОА Смолян снимки: ОА Смолян

             Заместник-областният управител Владимир Гърбелов поздрави, от името на областния управител Недялко Славов и от свое име, кмета на общината, организаторите, жителите и гостите на Чепеларе по случай провеждането за втора поредна година на Хайдушките празници „Капитан Петко Войвода”. „Това е начинът да почитаме героите, онези славни българи, като Капитан Петко Войвода, които не са посвенили живота си в името на Родопите и България! Нека чрез чествания в тяхна чест увековечим делото им, като научим идните поколения да уважават и бъдат признателни към предците ни, пожертвали себе си в името на свободата и независимостта, които ние днес приемаме за даденост!“

            Той поздрави организаторите за наситената със събития програма и добрата организация. Пожела на всички здраве и благоденствие, много положителни емоции и патриотичен дух, които да изпълнят празничните дни, посветени на Капитан Петко Войвода в Чепеларе.

          Хайдушките празници в Чепеларе „Капитан Петко войвода“ се провеждат от 22 до 24 септември 2018 година, организирани от будни граждани с подкрепата на Община Чепеларе. Те са посветени на делото на Капитан Петко войвода и неговите съмишленици в знак на благодарност за свободата, с която са определили съдбата на Чепеларе да остане в границите на Източна Румелия и по-късно, при Съединението, да стане част от свободна и независима България.  Днес пред Паметникът на Капитан Петко войвода в града, който напомня за славните му дела, тържествено бяха поднесени венци и цветя.

         По време на празничните дни гостите и жителите на Чепеларе имат възможност да разгледат изложба на исторически оръжия от националноосвободителните борби на българския народ и Руско-турската война 1877/78 г., живи картини от дейността на капитан Петко войвода, както и да се насладят на вечните хайдушки песни.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!