Menu
Събота, 05 Май 2018 09:37

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов поздрави 101-ви Алпийски полк по случай Деня на храбростта и Българската армия

Публикувана от Прочетена 890 пъти

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов поздрави, от името на областния управител Недялко Славов и от свое име, полковник Кацаров, войниците, офицерите, сержантите от 101-ви Алпийски полк по случай честването на Деня на храбростта и Българската армия. Той изрази радостта си от преобразуването на 101-ви Алпийски батальон в полк, което е повод за гордост на всички родопчани. Гърбелов отбеляза, че това е постигнато с общите усилия и доброто взаимодействие между военното формирование, местната и държавната власт, но преди всичко е признание за високия професионализъм и качества на военнослужещите тук.

В заключение заместник-областният управител Владимир Гърбелов пожела на военнослужещите и близките им много здраве и благоденствие, на полка – още много успешни мисии и отличия в алпийските състезания.
Празникът на Българската армия в Смолян започна с отслужване на водосвет за здраве и благоденствие на военното формирование от Свещеник Запрян Шиков, след което се проведе тържествено събрание във Военния клуб.
Полковник Димитър Кацаров – командир на 101-ви Алпийски полк отбеляза, че формированието е елитно и единствено в Сухопътни войски.

С преобразуването на батальона в полк, тази година се отчита, като една от най-успешните през последните 15 години. След проведен конкурс са назначени 52-ма нови военнослужещи и предстои подбор на още 25-ма.
За добра служба и постигнати високи професионални успехи бяха наградени военнослужещи от полка.

Честванията в Смолян по случай шести май – Деня на храбростта и Българската армия уважиха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, секретарят на община Смолян Момчил Николов, директори и представители на държавни институции и ведомства, граждани, представители на медиите.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!