Menu
Четвъртък, 01 Ноември 2018 16:02

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов уважи празника  на храм „Св.Св. Козма и Дамян”

Публикувана от Прочетена 537 пъти
Владимир Гърбелов Владимир Гърбелов снимка: ОА Смолян

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов уважи храмовия празник в епархийски манастир „Св. Пантелеймон”, Смолян.

    От 9:00 часа в храм „Св.Св. Козма и Дамян” беше отслужена Света божествена литургия за прослава на двамата безсребреници и чудотворци. Литургията беше възглавена от Негово Високопреподобие Архимандрит Висарион – Архиерейски наместник на Смолянска духовна околия, в богослужението участваха свещениците от Смолянска духовна околия.

    От 10:30 часа беше отслужен Празничен водосвет, а от 12:00 часа в манастира беше даден Празничен обяд.

    Отбелязването на Храмовия празник на манастирската църква „Св.Св. Козма и Дамян” започна вчера с отслужването на Вечерня с Петохлебие. През тези два дни стотици вярващи от Смолян и страната се стекоха в епархийския манастир „Св. Пантелеймон”, в търсене на чудодейната сила на Светите лечители братята Козма и Дамян.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!