Menu
Четвъртък, 10 Януари 2019 16:04

Започна данъчна кампания 2019

Публикувана от Прочетена 1674 пъти

От днес до 30 април  физическите лица  декларират доходите си

        От днес започна данъчната кампания.  Декларациите за доходите на физическите лица вече могат да бъдат подадени както по електронен път, така и на място в офисите на Националната агенция за приходите.

       Въпреки зимните условия и ниските температури  в  9.00 ч. в офиса на НАП в Смолян бе първата  подадена данъчна декларация  от лице получило доходи  под формата на парични и предметни награди от игри в размер на 500 лв., като дължимият данък е в размер на 50лв.

        Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2019 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв.
Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2019 г.

       От днес могат да се подават и фирмените декларации, като техният срок е до 1 април 2019г. /31 март е в неделя/.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайт а на НАП www.nap.bg.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!