Започва забавна "Ваканция в Музея" в Смолян

РИМ „Стою Шишков“ – Смолян
Лятна школа организират за поредна година в Регионалния исторически музей "Стою Шишков" в Смолян за деца от 6 до 12 години. Тя ще е в периода 15 - 26 юли. Участието е срещу заплащане от 6 лв. на ден. Може да бъдат платени на място, но също родителите могат да направят предварителна заявка на място в музея или на имейл, съобщи директорът Валентина Василева. 

Ваканцията в Музея е под наслов "Научи българското". Организаторите са предвидили както традиционни дейности, които са посрещани с интерес от децата от години, така и нови:

"Сред традиционните са запознаване с музейната експозиция, културно-историческото наследство на Родопите от древността до наши дни, с родопски ястия, като този път децата ще се научат да приготвят родопски катми или още наричани марудници. Ще имаме музейни игри. Тази година отново ще има музеен театър", каза за Радио Кърджали Валентина Василева.

Новост тази година ще бъдат музейните ателиета. Те са посветени на Песпонеделник, Тодоровден и Еньовден. В приложните ателиета ще се изработват макет на мечки, рамки за снимки, децата ще рисуват и върху тениски и керамика.

 

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре