Menu
Сряда, 27 Септември 2017 10:08

Заповядайте на празника „Покров Богородичен“ в Смолян

Написана от
Прочетена 1382 пъти

На 1 октомври /неделя/ т.г. параклисът „Покров на Пресвета Богородица“ в двора на Архиерейското наместничество в Смолян ще отбележи своя храмов празник.

От 8 часа ще започне празничната утреня, а в 9 часа – светата божествена Литургия, оглавена от архимандрит Висарион, архиерейски наместник на Смолянска духовна околия. С него ще участват и свещеници от града. Ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие, а след него ще има благословена трапеза.

В събота от 17 часа ще започне празничната вечерня с петохлебие.

Параклисът бе открит и осветен на Илинден през 2010 г. от Пловдивския митрополит Николай. Същата година на 1 октомври бе отбелязан първият му храмов празник. Сега ще празнува за осми пореден път. Този храм е един от много посещаваните в града. Обслужва се от иконом Запрян Шиков, секретар на Архиерейското наместничество. В сряда на специалната за Св. Богородица литургия той измолва Владичицата да ни помага и закриля.

Заповядайте на храмовия празник „Покров Богородичен“!

От Архиерейското наместничество в Смолян
при храм „Покров на Пресвета Богородица“

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!