Menu
Вторник, 08 Януари 2019 12:28

Заради студа намалиха учебните часове в Смолянско, застилат улица да не замръзне водата

Публикувана от Прочетена 2236 пъти
Заради минусовите температури в Смолян от днес са намалени учебните часове в Професионалната гимназия по техника и технологии "Христо Ботев.

В класните стаи тази сутрин температурите са били под нормалните за провеждане на учебни занятия, което е наложило намаляне на учебните часове, както и включването на допълнителни отоплителни уреди. 

"Парната инсталация работи на пълни обороти, включени са и електрически печки. Намалени са часовете", коментира пред Дарик началникът на Регионалното управление по образованието в Смолян Мария Семерджиева.

Заради студа училищният автобус в смолянското село Търън не е могъл да запали, като децата са извозени с друг рейс. Други сигнали за проблеми в учебните заведения на територията на областта на този етап няма.

"Заради ниските температури в Неделино полагат инертни материали на една от улиците, за да не замръзне водопровода. Подобен проблем има в една от махалите в общината с нов тръбопровод, но там домакинства имат и алтернативни начини за водоснабдяване", съобщи кметът на родопската община Боян Кехайов.
 
Източник: dariknews.bg
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!