Петък, 15 Ноември 2019

Зарибиха язовир „Доспат“ с хиляди рибки – шаран и бял амур

Публикувана от
Зарибиха язовир „Доспат“ с хиляди рибки – шаран и бял амур
   

На 14.11.2019г. язовир „Доспат“ беше зарибен с 850 кг шаран и 350 кг бял амур. Рибките с размери около 100гр. шарана и от 500гр. до 1 кг. на белия амур  са над 6000 броя.

Средствата за мероприятието са събрани от отчисленията от издадени риболовни билети за 2018 г. на три сдружения – „Риболовен клуб Булит 2000“ – гр.Пловдив,  ОСЛР Доспат , СНЦ „Чая“ гр.Чепеларе (общо 3300 лв) , както и от дарения от местни инициативни групи риболовци от гр.Доспат и гр.Сърница – 2000 лв.

Зарибяването е извършено под контрола на инспектори от териториалното звено на ИАРА гр.Смолян, РДГ гр.Смолян и ОДБХ Смолян.

От ИАРА Смолян призовават всички риболовци , съпричастни граждани и институции за съдействие по опазването на рибното богатство на язовир Доспат!

Вестник на община Доспат

Прочетена 7456 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!