Защо диабетиците се нуждаят от редовни кръвни изследвания?

Защо диабетиците се нуждаят от редовни кръвни изследвания?

Тестът за хемоглобин А1с измерва нивото на глюкозата, свързана с хемоглобина през последните три месеца. Хемоглобинът е компонент на червените кръвни клетки, които пренасят кислород. Друг тест измерва нивото на глюкозата в урината. Въпреки че тестовете за глюкоза в урината не се използват за диагностициране на диабет, те могат да покажат дали човек е изложен на риск от развитие на заболяването.

Ако искате да прочете повече и по-подробно за изследванията, може да посетите този сайт.

Тест за хемоглобин А1с

Редовният тест за хемоглобин А1с е прост начин за проследяване на нивата на кръвната глюкоза. Той измерва средното ниво на глюкозата за период от два до три месеца. Този тест не се влияе от скорошно хранене и е полезен за проследяване на лечението на диабета ви. Въпреки това някои кръвни нарушения, като чернодробни и бъбречни заболявания, могат да повлияят на резултатите от теста.

Изследване на очите

Ако имате диабет, трябва редовно да си правите очен преглед. Очният лекар ще извърши тестове за проверка на нивата на захар в кръвта и ще използва тестове като флуоресцеинова ангиография и оптична кохерентна томография. Вашият очен лекар ще ви попита за историята на диабета и за всички лекарства, които приемате за него. Той може да ви попита и за евентуални очни заболявания в семейството ви. Важно е също така да споделите, ако сте забелязали някакви промени в зрението си или ако сте забелязали някакви очни симптоми

.Защо_диабетиците_се_нуждаят_от_редовни_кръвни_изследвания222.jpg

Изследване на бъбреците

Ако имате диабет, е препоръчително да си направите бъбречен тест. Тази процедура може да помогне в лекуването и монетизирането на бъбречни проблеми в ранен етап. При планирането на теста трябва да се вземат предвид няколко фактора, включително кръвното налягане и нивата на глюкоза.

Увреждане на нервите

Редовните кръвни тестове за увреждане на нервите при диабетици са важна част от лечението на диабета им. Симптомите на увреждане на нервите обикновено се развиват бавно, така че ранното им откриване е от решаващо значение за избягване на по-нататъшни увреждания. Симптомите варират в зависимост от това кои нерви са засегнати и могат да варират от изтръпване до болка. Например диабетик, който страда от периферна невропатия, може да изпитва изтръпване или мравучкане в ръцете и краката.

Проверка на кръвното налягане

За диабетиците е много важно редовно да проверяват кръвното си налягане. Хипертонията е сериозно състояние и трябва да се лекува възможно най-скоро. Хората с диабет трябва да си правят профилактични прегледи на всеки две години, а кръвното им налягане трябва да се проверява по-често.

Защо_диабетиците_се_нуждаят_от_редовни_кръвни_изследвания-1333.jpg

 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре