Menu
Понеделник, 15 Април 2013 17:32

Заслужен успех на ученици от Гимназията по строителство

Написана от
Участиците в екипа и архитектите Перфанова и Каджебов Участиците в екипа и архитектите Перфанова и Каджебов
На 11 и 12 април в гр. Велико Търново се състоя тематичния финал на проект „Аз мога да строя” в категорията”Традиционно българска къща”, организиран от Камарата на строителите в България в сътрудничество с Професионалните строителни гимназии от страната, съобщи Христо Вакев - директор на ПГ по строителство „Никола Вапцаров” – Смолян. В изявата взе участие и екип „Перелик” съставен от учениците от 12 клас на смолянската Професионална гимназия по строителство – Николая Никова, Хайри Ушев, Георги Дафов, Майкъл Дуганов и Ивайло Димчев.
Екипът работи в продължение на няколко месеца наставлявани професионално от консултантите, архитектите Мариана Перфанова, Аврам Каджебов и инженерите Иван Стоянов и Стефан Терзийски, подкрепяни и от Камарата на строителите – Областно представителство Смолян и Професионалната гимназия.  
Младите творци получиха своя шанс да представят и защитят работния си проект на тематичния финал в напрегната и емоционална  надпревара със своите връстници от Професионалните гимназии по строителство от София, Стара Загора, Сливен, Бургас, Варна, Пазарджик, Добрич и Велико Търново. След представяне и защита на проектите пред компетентно и професионално жури и съвпадение на решението на журито и мнението на публиката и самите участници, младия екип единодушно бе класиран на Първо място и заслужи правото на участие на големия финал на конкурса през м. май 2013г. в гр. Пловдив.
 
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!
Прочетена 4318 пъти

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!