Неделя, 10 Ноември 2019

„ЗАВРЪЩАНЕ” – ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС НА СТАНКА НАСТАШОВА-ЮРОВА И РОСИЦА ИВАНОВА ОТКРИВАТ В КДК – СМОЛЯН

Публикувана от
„ЗАВРЪЩАНЕ” – ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС  НА СТАНКА НАСТАШОВА-ЮРОВА  И РОСИЦА ИВАНОВА ОТКРИВАТ В КДК – СМОЛЯН
   

Това е първата съвместна изява в КДК на Станка Насташова-Юрова и Росица Иванова, завършили Професионалната гимназия за приложни изкуства в Смолян в класа на Валери Паничаров и Благой Жунтовски. Техни преподаватели са били още Росица Палийска и Румен Найденов Иван Пеев, Дичо Капушев... В колекцията са представени 57 творби – акварел, масло, пастел, от които 36 на Ст. Насташова и 21 на Р. Иванова.

И за двете дами това е връщане към корена, към традицията, към извечните български цености. Когато половината живот е преминал и човек е намерил своята реализация, е необходимо за миг да спре, да се огледа и отново да продължи. Това те правят чрез средствата на живопистта.

Откриването на изложбата ще стане на 11 ноември 2019 г. от 18 часа в зала „Петър Стайков” на КДК, на бул. „България” 43. Тя ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до 30 ноември. Заповядайте!

Всички са поканени.

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

Прочетена 7499 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!