Здравко Иванов: За Настан сме предвидили ремонт на Централна градска част, ул. „Лиляна Димитрова“ и разрешаване на проблема с водопровода

Здравко Иванов: За Настан сме предвидили ремонт на Централна градска част, ул. „Лиляна Димитрова“ и разрешаване на проблема с водопровода
За кв. „Настан“ сме предвидили ремонт на Централна градска част, ул. „Лиляна Димитрова“ и разрешаване на проблема с водопровода.
 „За нас са важни всички населени места на територията на община Девин и търсим конкретни решения на всички проблеми. Това ни накара да искаме и изтеглянето на кредит на стойност от 600 000 лв. за да се започне с проектирането на различните компрометирани пътни отсечки в различните населени места и проблемни водопроводи. Специално за кв. „Настан“, има обявена отделна поръчка, която очаквам да бъде финализирана в началото на следващата седмица. С нея ще бъде избран изпълнител за проектиране на Централна градска част и ул. „Лиляна Димитрова“. Идеята е да се извърши основен ремонт, който да преобрази значително центъра на квартала и да подобри значително една от главните улици в населеното място“, коментира още кметът на Община Девин Здравко Иванов.

След реализирането на проектите, Настан ще има много красив и приветлив център, какъвто заслужават жителите, уточни Иванов.
Идеята е с проекта, който е изработен от Община Девин е да се кандидатства за финансиране пред Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране до 1 млн. евро.
„В заданието на проекта сме предвидили  така, че той да може да бъде изпълняван на етапи и в случай, че не бъдем одобрени от фонда за финансиране, ще се търсят средства от други източници, включително и със средства от общинския бюджет“, добави Иванов.

За ул. „Лиляна Димитрова“ е предвидено асфалтиране и изработване на отводнителна система, тъй като такава на този етап няма и при всеки по-голям дъжд има проблеми.
Иванов добави, че се работи сериозно и по разрешаване въпроса с водопровода в кв. „Настан“.

„Многократно сме поставяли проблема с водопровода на Настан в Министерството на финансите и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и на останалите населени места от общината. Продукт на нашето настояване е именно излязлото постановление на правителството на Петков в последните му дни, в което са предвидени 3 500 000 лв. за реконструкцията на водопровода в квартала. Силно се надявам този проект да бъде финансиран“, уточни Иванов.
Кметът на Девин подчерта още веднъж, че се работи по разрешаването на проблемите с улици и водопроводи във всички населени места на територията на общината и категорично не може да става въпрос за пренебрегване или специално отношение към някой от тях.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре