Понеделник, 01 Юли 2019 19:28

Зекир Велиев /директор на СУ "Н. Вапцаров" - Борино/: "Вярата кара човек да върши добро, независимо от религията"

Зекир Велиев
Зекир Велиев Зекир Велиев
Колективът на СУ „Никола Й. Вапцаров“ в с. Борино подари училищната камбана на църквата „Св. Св. Петър и Павел“, за да просъществува векове наред в храма, както е просъществувала повече от 60 години в училището. „Идеята за дарението се роди спонтанно сред колегите. Решихме, че една 60 – 70- годишна камбана е най-добре да бъде дарена на храма и то на празника му“, каза директорът на учебното заведение Зекир Велиев. По думите му камбаната е много стара. С нея преди са известявали часовете за знания, заменена сега с нови звукови технологии. „Може би има божия намеса, че точно днес /б.а.: на 29 юни/ е трябвало да бъде отдадена на храма, за да възвестява доброто, благоденствието и разбирателството между нас, независимо каква религия имаме. Вярата винаги кара човек да върши добро и ще ни спаси, убеден съм в това. Много съм развълнуван и се гордея, че успях да реализирам това свято желание на колектива, камбана, която си седи самотна в училище, най-сетне да си намери мястото“, каза още Велиев. Не е известна точната възраст на реликвата. Тя тежи около 50-60 кг. И беше дарена на църквата „Св. Св. Петър и Павел“ в Борино на нейния храмов празник в събота – 29 юни, когато отбеляза и своята 80-годишнина.
 
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!