Жители на 7 населени маста от община Баните бойкотират вота на 2 октомври заради пътя Загражден-Белица

Жители на 7 населени маста от община Баните бойкотират вота на 2 октомври заради пътя Загражден-Белица

Хората настояват за незабавно подновяване на работата по пътната отсечка

Жителите на няколко родопски села от община Баните са категорични, че няма да излязат да гласуват на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, тъй като не е спазено поредното обещание от държавата за довършване на пътната отсечка Загражден – Белица, информира Евгения Бояджиева от Сдружение "Горди загражденци". За бойкот на вота са хората от селата Загражден, Глогино, Вълчан дол, Рибен дол, Две тополи, Планинско и Шипка. Освен местните жители, няма да отидат до урните и всички свързани с тези населени места, но живеещи във вътрешността на страната, категорична е Бояджиева.

През годините хората от района са протестирали многократно за довършване на пътя. Необходими са довършителни дейности в отсечка с дължина малко над 7 км. Последните обещания са били, че участъкът ще бъде пуснат на 22 септември тази година, уточнява Бояджиева.

 „Аз бях на 20 години, когато прокопаха пътя. Това се случи далечната 1960 година. Тогава го започна пробиването му от нашите бащи, братя, които го правиха с кирки и лопати. От тогава не може да се довърши. Аз съм вече на 81 години и ми е мъчно, че няма да доживея да мина по пътя спокойно“, споделя още Евгения Бояджиева.

Не официална подкрепа протестиращите получават и от жителите на Давидково, които също ползват пътното трасе, което съкращава пътя до Пловдив с часове.

Надеждите на местните са, че с довършването на трасето и с разполагащите природни ресурси, между които и лековита минерална вода, общината ще стане и по-привлекателна и за туристи.

От Сдружение "Горди загражденци" настояват час по-скоро да се поднови работата по пътя, тъй като е поставен първия пласт по въпросното трасе и ако не се продължи, то тази зима ще се похаби и свършеното до сега.

Ако започнат довършителните дейности, хората са склонни да отменят бойкота.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре