Menu
Сряда, 27 Декември 2017 19:06

Жители от Девин и Доспат въстанаха срещу незаконното увеличаване на цената на водата в област Смолян

Публикувана от цена Прочетена 2013 пъти
Жители от Девин и Доспат въстанаха срещу незаконното увеличаване на цената на водата в област Смолян снимки: БСП - Смолян
Днес ИК "Да спасим водата на Девин" организираха протестен  митинг против незаконното увеличаване на цената на питейна вода в областта! Над 200 човека излязоха в подкрепа на исканията на ИК в гр. Девин. Протестът беше подкрепен и от жителите на община Доспат! 
 
 
Приета бе протестна декларация и беше блокирано движението на входа на града! Исканията на протестиращите са да се върнат незаконно събраните пари за вода от 1 май 2017 г., както  да се заложат финансови средства в бизнес плана, включващ периода до 2021 за пречиствателна станция в Девин и подмяна на водоносната система в селата.
 
 
Протестиращите поискаха оставката на председателя на Асоциацията по Вик в Смолян.
 
Жителите на двете общини  ще продължат протестите действия, ако исканията не бъдат изпълнени!
 
Пресцентър БСП - Смолян
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!