Menu
Понеделник, 06 Март 2017 15:29

Жителите на община Мадан с награда за „Достойните българи“

Написана от
Жителите на община Мадан с награда за „Достойните българи“ снимка: община Мадан

Днес в столицата се проведе юбилейната 15-а церемония на “Достойните българи”, която вестник “24 часа” организира всяка година от 2004-а насам.

В инициативата се награждават обикновени хора с големи сърца, спасявали човешки животи, помогнали на българи безкористно, проявили храброст или щедрост, дарявали радост, отстоявали благородни каузи, направили добро. Забележителни личности, с които се гордеем, че сме българи.
Партньор в проекта е БНТ.

В тазгодишното издание на събитието вестникът избра първата специална награда да бъде присъдена на кмета на общината Фахри Молайсенов, заедно с всички жители на Мадан.
Призът се връчва за бързата реакция и редицата инициативи, които бяха организирани в помощ на пострадалите в шуменското село Хитрино на 10 декември м.г.
Припомняме ви, че само за 4 дни в община Мадан при пълна мобилизация на инициаторите, бяха събрани близо 7 тона картофи, пакетирани дълготрайни храни, топли завивки и дрехи, които отпътуваха за пострадалите. Успоредно с това в миньорския град бяха организирани и редица други инициативи за събиране на средства.
В инициативата на вестника. Мадан бе отличен с още една награда, присъдена на седемте деца- Алексия Атанасова, Бенита Оракова, Ерика Дюлгерова, Кристиян Петков, Денис Меков и братята Радостин и Валентин Чивлиеви, които през лятната ваканция, играейки си намират чанта с голяма сума пари, документи и два мобилни телефона и я предават на полицията.

„Наградата е за жителите на общината. Без тяхната помощ и подкрепа нищо от това, което направихме нямаше да бъде възможно. Маданчани носят в себе си великодушие. Това са хора с дълбок морал и съхранена ценностна система. Всеки един от тях е достоен за гордото звание „Достойни българи“. Изказвам отново благодарностите си към тях и затова, че успяхме заедно да подадем ръка на нашите сънародници в нужда. Адмирации и към седемте деца, които в тази все още крехка възраст, чрез действията си вече са за пример за едни от достойните българи. Пожелавам на всички да бъдат здрави и достойни в делата си“, каза след награждаването Молайсенов.

Пресцентър община Мадан


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!