Жителите на Рудоземска община остро възразиха срещу безчинствата на горските власти

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Близо 150 строителни работника потърсиха помощ от кандидат-депутатите да получат трудовите си възнаграждения

Четирима кандидат-депутати бяха на предизборна обиколка в Рудозем и околните села, за да се срещнат с избирателите и да изслушат техните проблеми. В обиколката се включиха водачът на листата Дора Янкова, Христо Беров, Исай Савов и Георги Славов. Пред тях хората споделиха възмущението си от горските власти заради безбройните нарушения. Основните оплаквания са по отношение безразборната сеч във вододайни зони и „Натура 2000”, несправедливото раздаване на помощи за дърва, разрушаването и амортизацията на пътищата, заради тежкотоварните камиони за дървения материал. Те поискаха да се потърси отговорност и помолиха за съдействие от страна на кандидат-депутатите.

georgi slavov

Жителите в Рудоземско са силно притеснени и за здравните услуги и натиска, който се оказва към Спешния център. Той е единственото останало здравно заведение, което може да окаже медицинска помощ на хората в региона. В момента в града има рехабилитационен център, който обаче няма правомощия да оказва болнична помощ за жителите:

„Опитаха да ни замажат очите с тоя рехабилитационен център, ама той не действа за нас. Даже от другаде водят пенсионери, какво ги правят не знам. Като затвориха болницата и мислехме, че това заведение ще поеме част от нейните функции, а не да ни препращат само по Смолян и Мадан. Като има някой с инфаркт, тия 30 минути са решаващи, да не дава Господ!” – жалват се хората от Войкова лъка и помолиха:

„Затова ви молим, ако има някак да съдействате и да кажете дали ще може пак да се отвори нашата болница. Много сме притеснени, а тук сме и предимно миньори.”

Hristo Berov

Дора Янкова отговори, че за да се отвори болницата трябва да се промени законодателството, защото според сега действащите правила практически няма как болницата да се отвори.
Жители на село Оглед пък потърсиха помощ от третия в листата Христо Беров за съдействие и справедливост по отношение на неизплатени трудови възнаграждения от строителна фирма „Виастройинжинеринг ООД”, която е правила пътя Асеновград- Чепеларе, но след това е продадена, а 150 работника са останали без възнагражденията си от 6 до 8 месеца.

dora yankova

На срещите в пограничните села Чепинци, Елховец, Бърчево, Войкова вода, Бяла река, Пловдивци, Корита, Поляне, Рибница, Сопота, Грамаде и Оглед, които обиколиха кандидат-депутатите от коалиция „БСП за България” бяха повдигнати и редица други въпроси по отношение на инфраструктурата в района, водоснабдяването, обезлюдяването и липсата на грижа за гражданите. И тук хората подкрепиха платформата на БСП за управление на държавата и поискаха повече контрол и държавност.

БСП - Смолян Пресцентър

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре