Вторник, 04 Юни 2019 19:39

Житница и Смилян ще се побратимяват. Общинският съвет в Смолян одобри това на свое заседание миналата седмица

Публикувана от
Общинските съветници одобриха предложението село Смилян да се побратими с пловдивското село Житница. Докладната записка беше изпратена от кмета на Смилян Чавдар Червенков, който е посочил, че има интерес от страна на кмета на Житница, община Калояново, Пловдивско, към родопкото село, известно с уникалния по роди си смилянски фасул. Село Житница пък от своя страна е известно с производството на месни деликатеси. „Отчитайки общото между двете населени места, а именно производството на определена хранителна стока, кмета на село Житница отправя покана за побратимяване с кметство Смилян, с цел бъдещи съвместни проекти и инициативи, относно рекламирането на своите хранителни продукти, участие в събори и други дейности, организирани от двете кметства, както и обмяна на опит в сферата на културния туризъм“, се казва в Докладната записка.
Междувременно от няколко дни в интернет пространството се появи рекламен видеоклип, в който жителите на Житница канят смилянци да си съструдничат.
 
Прочетена 1368 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!