Menu
Вторник, 26 Февруари 2019 18:50

Зимният туристически сезон в Смолянска област се очертава добър

Публикувана от Прочетена 1868 пъти
Георги Пампоров Георги Пампоров
Зимният туристически сезон в Смолянска област се очертава добър, заяви за БТА Георги Пампоров, изпълнителен директор на Организацията за управление на туристически район Родопи. По негови наблюдения туристическият поток в Пампорово и Мечи чал е значителен.
 
Български, британски и балкански туристи поддържат висока заетост на хотелите в Пампорово и Чепеларе.
 
Отличните условия в ски зоните привличат български, румънски, гръцки, турски, сръбски, английски туристи, допълва Георги Пампоров. Според него през тази зима се наблюдава и по-чувствително присъствие на ирландски ваканционни групи. Като тенденция и през този ски сезон се отчита контингент от индивидуални неорганизирани туристи, както български, така и от съседните балкански държави, потеглящи на снежна ваканция с автомобилите си без услугите на туроператори.
 
Местата за настаняване в селските райони в областта през зимата не са особено посещавани, с изключение на краткосрочни уикенд почивки, според данни на туристическата организация. Повече резервации в тези зони се очакват в почивните дни около 3 март, предаде БТА.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!